SumUp – kényelmes fizetési forma? Az Ön véleménye és tapasztalatai

Napjainkban már most is jól látható a társadalomnak a készpénzről a készpénzmentes fizetés irányába történő elmozdulása. Ez a tendencia természetesen már régóta megfigyelhető, de most egy világjárvány erőteljesen felerősítette.

Ez a helyzet sok kiskereskedőt arra kényszerített, hogy megváltoztassa a vásárlóktól való pénzbeszedés módját. A legtöbb ember elvárja, hogy olyan fizetési terminálhoz férjen hozzá, amely támogatja a klasszikus kártyás és természetesen az érintés nélküli fizetést is. Szerencsére ilyen eszközökből nincs hiány, és ami fontos, egyre olcsóbbak és olcsóbban használhatók.

A konkrét megoldás kiválasztása azonban problémás lehet, ezért ma az egyiket – a SumUp-ot – fogjuk megvizsgálni. Nézze meg most, hogy mi ez, mik az előnyei és hátrányai, és mennyit kell fizetnie érte.

Mi az a SumUp?

A SumUp egyrészt a készpénzmentes fizetésekhez kapcsolódó platform, ugyanakkor a megvalósításukhoz szükséges eszköz is. A szolgáltatás használatával a felhasználó mindkettőhöz, azaz a terminálhoz és az azt támogató teljes rendszerhez is hozzáférést kap.

forrás – https://sumup.hu

Természetesen itt egy olyan mobileszközről van szó, amely sok vállalkozó igényeire ad választ. Manapság az idő a legfontosabb, és kétségtelenül minden másodperc számít, amikor az érintés nélküli fizetések kezeléséről van szó. Érdemes megjegyezni, hogy 2 különböző készülék közül lehet választani, amelyek hasznos kiegészítőkkel is rendelhetők. A berendezés a következőket támogató modulokkal van felszerelve:

 • chipes fizetési kártyák, beleértve a legnépszerűbbeket, azaz a Visa és a MasterCard kártyákat,
 • érintés nélküli fizetés,
 • klasszikus kártya mágneses csík.

A vállalat nemcsak a könnyű használhatósággal, a magas funkcionalitással és a készülékek megbízhatóságával büszkélkedhet. Amint az a hivatalos weboldalon is olvasható, a vállalat ügyfelei biztonságával is törődik. A beszedett díjak egy részét egy ideig megőrzi, hogy megakadályozza az esetleges csalárd tevékenységet.

Mit kínálnak a SumUp mobil fizetési terminálok?

Most, hogy már tudja, mi is pontosan a SumUp, itt az ideje, hogy megnézze magát a fizetési terminált. Alapvető, legegyszerűbb változatát többek között a következők jellemzik:

 • Nagy kapacitású akkumulátor, amely hosszú üzemidőt biztosít egyetlen feltöltéssel,
 • USB töltés – nagyon jó megoldás, amely növeli a készülék mobilitását,
 • Bluetooth-támogatás – az internet-hozzáférést biztosító eszközökkel, például okostelefonnal vagy táblagéppel való vezeték nélküli kommunikációra szolgál (az internetkapcsolat szükséges a fizetések lebonyolításához),
 • kis méret – elfér a zsebében, mivel mindössze 7 cm x 7 cm x 2,5 cm méretű.

Mindez lehetővé teszi, hogy a terminál gyakorlatilag bárhová elvihető és szabadon használható legyen, feltéve, hogy van internet-hozzáférés. Tökéletes egy nagyvállalat számára, valamint hasznos eszköz a terepen dolgozók számára.

Hogyan működik az érintés nélküli fizetési platform, illetve mennyibe kerül?

Ami most valószínűleg leginkább érdekli, az az érintés nélküli fizetésekhez szükséges berendezések és rendszer használatának díja.

forrás – https://sumup.hu

Kezdjük a jó információkkal, a vállalat nem számít fel előfizetést. Ön csak egyszeri díjat fizet magáért a terminálért, és itt több lehetőség közül választhat:

 • a fenti készüléket egy kényelmes töltőállomással együtt 199 fontért,
 • egy valamivel nagyobb, hordozható Wi-Fi terminál 449 fontért,
 • SumUp terminál beépített nyomtatóval 649 PLN-ért – itt még mindig egy mobil eszközzel van dolgunk.

Fontos, hogy a vállalat azt is garantálja, hogy a rendszer használatához szükséges mobilalkalmazásért nem kell fizetni. Az ügyfélszolgálathoz való hozzáférés szintén ingyenes, csakúgy, mint a felhasználó számláján felhalmozott pénzeszközök kifizetése – ezek természetesen a befizetésekből származnak. Most azon gondolkodik, hogy miből is keres pénzt ez a cég?

Az egyetlen díj itt a minden egyes pénzügyi tranzakció után felszámított jutalék, függetlenül annak típusától. Ez mindig 1,49%. Ez sok? Figyelembe véve sok más készpénzmentes fizetési szolgáltató díjait, ez határozottan nagyon alacsony. Érdemes megjegyezni, hogy a pénzeszközök visszavonásának megrendelésekor egy kicsit türelmesnek kell lennie – a végrehajtás ideje 3-5 munkanap.

Bonyolult a fizetési terminál használata?

A vállalat büszkélkedhet azzal, hogy termináljai rendkívül könnyen kezelhető operációs rendszerrel vannak felszerelve. Ugyanez vonatkozik a mobilalkalmazásra is, amely – megjegyzendő – Android és iOS eszközökre is elérhető. Természetesen ezt nehéz ellenőrizni, de az egyszerűség bizonyára már a berendezés első beindításával kapcsolatos eljárásban is megmutatkozik. Hogyan néz ki?

A SumUp weboldalán található leírás alapján:

 • telepítse az alkalmazást a mobileszközre, indítsa el a terminált, majd párosítsa a két eszközt (csatlakozzon Bluetooth-on keresztül),
 • az első befizetés 1 EUR,
 • a fizetés feldolgozása után a szoftver telepítése automatikusan elindul,
 • aktiválja a terminált Bluetooth-kapcsolat üzemmódban.

Mik a SumUp előnyei és hátrányai?

Bár a SumUp platform már egy ideje a piacon van, még mindig egyfajta technológiai újdonságnak számít. Kétségtelen, hogy a legnagyobb előnye az ár, sokkal alacsonyabb, mint a versenyképes megoldások esetében – itt csak a jutalékról van szó.

Maga a fizetési terminál alapvetően az összes ma elterjedt fizetési módot támogatja, a klasszikus mágnescsíkos kártyáktól az érintésmentes fizetésig. Amit itt érdemes hozzátenni, az a jól ismert rendszerek, például a Groupon támogatása.

Egy másik fontos előnye a készülék hihetetlen mobilitása. Nemcsak nagyon kis helyet foglal, hanem nagyméretű akkumulátorral és energiatakarékos alkatrészekkel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig működik egyetlen töltéssel.

Mi a helyzet a hátrányokkal? Nos, nincsenek tökéletes dolgok, és a SumUpnak is vannak hátrányai. Természetesen itt maguk a felhasználók véleményére hagyatkozunk, akik mindenekelőtt rámutatnak:

 • alacsony jövedelmezőség a nagy összegű, általában 25 000 PLN feletti tranzakciók esetében (a jutalék fix),
 • az ügyfélszolgálat, amely bár professzionális, de csak hétköznapokon érhető el – ha hétvégén üzletel, az esetleges problémákat nem lehet gyorsan megoldani,
 • időnként nehézségek a terminálok és a külső eszközök, különösen a nyomtatók párosításában.

Érdemes a SumUp-ot használni?

Reméljük, hogy a fenti cikk elolvasása választ adott a fenti kérdésre, és már tudja, hogy a SumUp választása jó megoldás-e. Mindenkinek önállóan kell meghoznia ezt a döntést, figyelembe véve mindenekelőtt az igényeit.

Véleményünk szerint ezek a terminálok valóban érdekes opciót jelenthetnek a kisebb vállalatok számára, amelyek jó eszközöket keresnek a készpénzmentes fizetésekhez. Használatukat támogatja az alacsony jutalék és a további díjak hiánya, beleértve a szerződésszegésért járó díjakat is.

A végső döntés természetesen az Ön kezében marad. Ha azonban már kapcsolatba került ezzel a platformmal, kérjük, ossza meg tapasztalatait a hozzászólások között.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

SumUp - vélemények:

 1. Mi történik abban a pillanatban, amikor lemondok a cég ajánlatáról? A terminál nálam marad, és alapvetően egy darab haszontalan elektronika, vagy a SumUp például visszavásárolja őket?

 2. Milyen garancia van ezekre az eszközökre, szabványos, azaz két év?

 3. Tudja valaki, hogy lehet-e ezzel a céggel jutalékról tárgyalni, ha gyakran nagy összegű tranzakciókat bonyolítanak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük