Airbnb – forradalom a globális turizmusban? Megnézzük, hogyan is működik és összehasonlítjuk a vélemények

Külföldre menni, különösen egzotikus országokba, nagy költségekkel jár, ugye?

Kiderült, hogy nem mindig kell így lennie. Először is, ma már rengeteg lehetőség van repülőjegy foglalására, és sok szolgáltató esetében a korai foglalás azt jelenti, hogy a teljes ár töredékéért meg tudjuk vásárolni. Magát a szállás költségeit is megtakaríthatjuk.

Ha nem utazási irodával tervezi a nyaralását, hanem önállóan, az Airbnb weboldalának szolgáltatásait is használhatja, ami egyfajta híd a helyiségeket vagy apartmanokat kiadó emberek és a turisták között.

Ma közelebbről megvizsgáljuk az Airbnb honlapján található lehetőségeket, megvizsgáljuk, hogy mit kínál, milyen biztonsági garanciákat nyújt, és hogy hol tud az ember szállást foglalni ezen az oldalon.

Mi ez?

Az Airbnb internetes portál nem olyan hely, ahol tipikus szállodákban, panziókban vagy üdülőhelyeken lehet helyet foglalni, ami valószínűleg az első dolog lesz, ami sok embernek az eszébe fog jutni.

Épp az ellenkezője igaz, mert ez a portál egy a turisták és a világ minden táján élő emberek közti közvetítő, akik némi extra pénzt szeretnének keresni a házukban vagy társasházukban lévő szobák bérbeadásával.

Ennek a portálnak az ötlete egyszerű és eléggé magától értetődő. Létrehozhatunk ott egy házigazda fiókot, és egy adott áron lehetőséget kínálhatunk egy szoba, egy lakás, egy ház, egy nyaraló és bármilyen egyéb szálláshely bérlésére.

A turisták részéről, egy egyszerű helykereső áll a rendelkezésre, amely szinte az egész világot lefedi.

Mindössze csak egy adott helyet kell választani, keresnünk kell egy érdekes ajánlatot, és ellenőriznünk kell, hogy a szálláshely rendelkezésre áll-e egy adott időkereten belül. Utána ideje a foglalási folyamatnak, amely magán a szolgáltatáson keresztül történik, így biztonságosnak kell lennie.

Dióhéjban, az Airbnb egyszerűen segít megszervezni vakációkat, valamint üzleti utazásokat a világ minden táján.

Az otthonunk elhagyása nélkül, akár a bolygó másik féltekéjén is foglalhatunk le szállást kedvező áron, és biztonságban érezhetjük magunkat eközben, mivel a cég minden felhasználónak garantálja, hogy az oldalon lévő ajánlatok ellenőrizve vannak.

Miért olyan népszerű az Airbnb portál?

Az Airbnb portál már régóta a piacon van, és nem nehéz észrevenni, hogy a népszerűsége egyszerűen hatalmas. Még akkor is, ha még soha nem is használta, nagyon valószínű, hogy már hallott róla. Honnan származik ez a hatalmas érdeklődés?

Ennek alapvetően csak egy oka van … az ár. Igen, a szállodák nagyon drágák tudnak lenni, különösen akkor, ha az ember a világ egy egzotikus sarkát szeretné meglátogatni. A vendégházak esetében sem jobb a helyzet, ezek is egy vagyonba kerülhetnek.

A közelmúltig azonban nem volt más lehetőség. A célállomásuktól távol élő emberek csak a szállodákra hagyatkozhattak, és pontosan ezt változtatta meg az Airbnb azzal, hogy hozzáférést biztosít több millió személyes szállásajánlathoz a világ minden tájáról.

Elképzelhető, hogy a népszerűsége a foglalás egyszerűségének is köszönhető. Minden elvégezhető a honlapon keresztül, aminek nagyobb biztonságérzetet kell biztosítani, annál is inkább, mivel a fizetések is így kerülnek feldolgozásra.

Ez azonban még nem minden, mert az Airbnb olyan portálként hirdeti magát, amely minden üdülő utazást vonzóbbá tud tenni.

Erre elsősorban a turisztikai látványosságok meglehetősen hosszú sora hozható fel, amelyet nem maga a honlap, hanem a felhasználók ajánlanak, vagyis azok az emberek, akik már meglátogattak egy adott helyet.

Aztán egy kis időráfordítással megtervezhetjük, hogy milyen látványosságokat akarunk megnézni, mielőtt elindulnánk oda megnézni őket.

A legnépszerűbb utazási célpontok

191 ország, több mint 81,000 különböző város, és ezen kívül a a jelenlegi ajánlatok száma meghaladja a 4 milliót. Egyértelműen sok mindenből lehet válogatni, és nagyon nehéz kiválasztani egy egyértelmű nyertest ezen az oldalon, ami a kivételes módon népszerű utazási célpontokat illeti.

Maga az oldal manapság természetesen Ázsiában található helyeket ajánl nagyon az embereknek, és minden európai fővárosra is kínál rendkívül kiterjedt szálláslehetőségeket.

A cég azonban számos érdekes utat javasol, többek között Sydneyt, Rómát, Torontót, Sanghajt vagy Milánót.

Emellett, tényleg elutazhatunk a világ legnagyobb fővárosaiba, és az Airbnb-nek köszönhetően érdemes megnézni például a New York-i Szabadságszobrot, vagy a Szent Péter teret Rómában.

Hong Kong és San Francisco is népszerű helyek a látogatók számára. Mindezen célállomásokon esetében, nagyon széleskörű szállásajánlatokra számíthatunk.

Példák a portálon található árakra

Ami a legtöbb embert a legjobban érdeklik, azok az árak, nemde? Az, hogy egy szállásajánlat vonzó-e vagy sem, az nyilván az egyéni preferenciáktól függ.

De, ha a cég által ajánlott úticélokat figyelembe vesszük, azok tényleg nagyon érdekesnek tűnnek:

  • egy éjszakára Sanghajban, akár 50 eurónál kevesebbet is fizethetünk személyenként, és az összes ajánlat átlagára mindössze 62 euró;
  • jelenleg a legolcsóbb szálláshely Milánóban, az napi 51 euró, miközben az átlag, az 90 euró;
  • Sydneyben viszont, a legolcsóbb szállásért 52 eurót kell fizetni, és a város központjában az árak csak ritkán haladják meg a 90 eurót.

Szálláshelyek színvonala. Mire kell odafigyelni?

Ha valaki szeretné kideríteni ezeknek az ajánlatoknak a részleteit, sajnos nincs más módja, mint hogy elmenjen a weboldalra, és ellenőrizze a szálláshelyeket egy adott helyen.

Az Airbnb nem ragaszkodik konkrét színvonalakhoz, mert őket, maguk a házigazdák alkotják, vagyis a kiadó helyiségeknek a tulajdonosai.

Ennélfogva, a színvonal nagyon változó lehet, a nagyon elegánstól vagy akár a fényűzőtől kezdve, egészen a lakóházakban vagy családi házakban található apró szobákig.

Ezért, bérlés előtt alapvető dolognak kell lennie annak, hogy mindig alaposan elolvassuk a leírást, és mindenekelőtt, gondosan átvizsgáljuk a hely fényképeit.

Azért emlékeznünk kell arra, hogy az ajánlatokat az Airbnb leellenőrzi, így garanciát kapunk arra, hogy amikor megérkezünk, pontosan azt fogjuk ott találni, amit a képeken láttunk.

Ha ez nem így van, arra az esetre a vállalat különböző típusú kártérítést kínál, és rendkívüli esetben akár teljes visszatérítést is, valamint még egy másik szálláshely megtalálásához is segítséget nyújt.

Érdemes használni? Mit mondanak az értékelések?

A cégnek adott értékelések nagyon változatosak, de véleményünk szerint, nem lehet teljes mértékben ezekre hagyatkozni. Mindannyian mások vagyunk, különböző igényeink vannak, és a foglalás közben néha egy pillanatnyi figyelmetlenség is elegendő ahhoz, hogy olyan helyen kössünk ki, amely nem felel meg teljes mértékben az elvárásoknak.

Az értékelések között azonban aligha lehet olyan információt találni, ami súlyos csalásról, nagyon alacsony színvonalról vagy, ami magukkal a házigazdákkal kapcsolatos problémákról szólnának. Valóban, a legtöbb ember elégedett és ajánlja a szállást.

Ami fontos, hogy sok beszámolót lehet találni arról, hogy problémák esetén az Airbnb ténylegesen kompenzálja az ügyfeleit az elszenvedett károkért, mind a házigazdák, mind maguk a turisták számára.

Van egy kedvezmény kódunk az olvasóink számára!

Végül, de nem utolsósorban – egy szép meglepetés, amely sok embert arra ösztönözhet, hogy közelebbről megvizsgálják az Airbnb ajánlatát, és lehet, hogy így a következő nyaralást már annak a segítségével tervezik meg.

Egy olyan kedvezmény kódunk van kifejezetten az olvasóink számára, amit az első szállásfoglalásnál lehet felhasználni a weboldalon.

A kód az első megszállásnak a díját csökkenti, mégpedig 11994 Ft-tal.

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 3.6]

Airbnb - vélemények:

  1. Ha néhány napra foglalsz szobát, akkor azonnal ki kell fizetni a szállás teljes összegét, vagy ez is csak a szokásos, azaz letétet kell befizetni és a többit meg megérkezéskor kell kifizetni? Sajnos semmilyen információt sem találok erről.

  2. Van bárki, aki már használta ezeket a szállásokat? Elképzelhető az, hogy vannak emberek, akik néhány apró szobát adnak ki a lakásukban, amitől aztán az ember elfelejtheti a magánéletet? Kérlek, írjatok ha van tapasztalatotok az airbnb-vel.

  3. Helósztok. Van lehetőség a foglalás lemondására és visszakapni a pénzt? Már jóval elutazás előtt szeretnék szállást foglalni, de hát tudjuk, hogy milyen szokott lenni az élet …

  4. Minden bíztató, de mi van, ha elmegyek oda és aztán egy csöves lakot találok ott? Akkor a cég azonnal felajánlana egy másik szállást és fizetne is érte? Komolyan beszélek, ha a végén több ezer kilóméterre az otthontól semmim se maradna, az elég béna lenne.

  5. Hogyan működik ez, ezeket a foglalásokat magán a szolgáltatáson keresztül erősítik meg, vagy a házigazdához mennek, és akkor egyszerűen mindent megbeszélnek vele? Az Airbnb előre levonja a pénzt a foglalásomért, vagy közvetlenül a házigazdával kell kiegyezni ??

  6. Kérlek, osszatok meg néhány jó Airbnb-s bérelhető lakás ajánlatot, amikre érdemes figyelmet fordítani, különösen az első utazás során, hogy ne kelljen csalódni (Én az óceáni kilátást szeretem, meleg éghajlatú országokban lol)

  7. Ismertek egyéb lakás bérelő szolgáltatásokat?? Az én esetemben az Airbnb-nek túl sok hátránya van és valami mást keresek

  8. Egyszerű kérdés: Melyik a jobb, foglalást intézni vagy az airbnb ?? Ami az utóbbit illeti: a kezdőlap nem valami bíztató. És mondjatok meg még egy dolgot: Ha bérelek egy lakást, a tulajdonosa akkor lemondhatja a foglalásomat ??? Cserben maradhatnék ilyen helyzetben?? Az Airbnb szolgálata tud segíteni ilyenkor? Nincs valakinek egy listája azokról a lakásokról, amiket nagy ívben el kell kerülni?

  9. Tudni kell, hogy az Airbnb-nek köszönhetően a szokásosnál alacsonyabb áron bérelhető egy lakás és ez bizonyos kockázattal járhat, így az első éjszakára olyan szobát jó kivenni, aminek jók az értékelései. Általánosságban véve, a szolgáltatást érdemes használni, különösen azokban a hónapokban, amikor holt idény van, mert az árak ekkor a legjobbak, és a sok érdekes hely körül sem jelent problémát egy kiadó lakást találni.

  10. Az Airbnb-n keresztül történő bérlésnek vannak előnyei és hátrányai, mint minden másnak is. Az én tanácsom az, hogy előszöris a szállás lefoglalása előtt ismerkedj meg a hely tulajdonosával, kérdezz néhány dolgot, például a területtel, a tájékozódási pontokkal, a helyi finomságokkal kapcsolatban, hogy az első utazás során 100%-ban készen állj és biztos lehess abban, hogy mi vár rád

  11. Szükségük van azonosító okmányra, megérkezés után ?? A második dolog: köthetek megállapodást a lakás tulajdonosával a weboldalon kívül, nem a szolgáltatáson keresztül?? Engem így jobban érdekelne a lakásbérlés, mert így nem kellene jutalékot fizetnem lol

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük